Διδάσκουν

Τάσος Σκλαβούνος

O Tάσος Σκλαβούνος είναι φωτογράφος. Ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Studio Μελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το φωτογραφικό εργαστήρι του Studio Mελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών όπου και διδάσκει από το 2009. Ασχολείται με την διαφήμιση σε καταλόγους, still life και την καλλιτεχνική φωτογραφία, λάτρης των αναλογικών μηχανών και συγκεκριμένα του μεσαίου και του μεγάλου φορμά. Από το 2000 εκτός από την φωτογραφία ασχολείται με φωτισμούς θεάτρου, έχει φωτίσει πάνω από 150 παραστάσεις σε Ελλάδα και Eξωτερικό. Διδάσκει σε όλα τα έτη του ψηφιακού αλλά και του αναλογικού, ανάλυση και ανάγνωση εικόνας, χρήση του φωτός, ειδικές τεχνικές (high key, low key) και καλλιτεχνική κατεύθυνση.

Μαίρη Μαραγκουδάκη

Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Studio Μελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του studio της οδού Μελενίκου όπου και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και τον σύγχρονο χορό. Όσο αφορά την φωτογραφία, διδάσκει, κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση εικόνας, κινήματα τέχνης και αφήγηση/ανάγνωση εικόνας, ξεκινώντας από το 1ο έτος μέχρι και το 3ο του ψηφιακου και στο 2ο έτος του αναλογικού. Έχει στο ενεργητικό της 3 ομαδικές εκθέσεις των σπουδαστών της.

Θωμάς Δασκαλάκης

Ο Θωμάς Δασκαλάκης είναι φωτορεπόρτερ, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου NDP και από το 1998 ενεργό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ). Αποφοίτησε από την ESP και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εργαστήρι φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου και του ΚΕΚ Γαία και σεμιναρια του Φωτογράφου. Από το 1995 συνεργάζεται με εφημερίδες περιοδικά και ηλεκτρονικό Τύπο, ευρείας κυκλοφορίας του Ελληνικού Τύπου και του Διεθνές τύπου ενώ παράλληλα διατηρεί συνεργασία με μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού, κρατικούς και ιδιωτικούς θεατρικούς φορείς της Ελλάδας και γνωστά ονόματα από τον χώρο της μόδας, ενώ φωτογραφίες του έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις μουσικών άλμπουμ Ελλήνων καλλιτεχνών. Διδάσκει και στα τρία έτη του ψηφιακού με εμβάθυνση στο τεχνικό κομμάτι της τέχνης της φωτογραφίας.

Ναταλία Κουκουτού

Η Ναταλία Κουκουτού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι 24 χρονών και ασχολείται με τη φωτογραφία εδώ και 5 χρόνια. Η πρώτη της επαφή με την φωτογραφία ήταν μέσω των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Ρεθύμνου όπου ασχολήθηκε με την αναλογική φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο. Στην Αθήνα συνέχισε την ενασχόληση της με τη ψηφιακή φωτογραφία στο studio Μελενίκου. Παράλληλα σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε να διδάσκει στο τμήμα αναλογικής φωτογραφίας, τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης στο σκοτεινό θάλαμο του studio Μελενίκου. Στο ενεργητικό της έχει 4 ομαδικές εκθέσεις και αρκετές ώρες μέσα στον σκοτεινό θάλαμο, πειραματίζεται με νέες τεχνικές στην εμφάνιση αλλά και στην εκτύπωση.

Γαβριήλ Κουτούλιας

Ο Γαβριήλ Κουτούλιας, είναι φωτογράφος, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1957 και εργάζεται στην Αθήνα. Διατηρεί studio διαφημιστικής φωτογραφίας τα τελευταία 28 χρόνια. Έχει ασχοληθεί με τη διαφημιστική φωτογραφία, την αρχιτεκτονική φωτογραφία, τη φωτογραφία πορτραίτου και documentary. Συνεργάζεται ως επί το πλείστον με διαφημιστικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, έχοντας προγραμματίσει εκθέσεις σε Αθήνα και Κρήτη. Διδάσκει τεχνικές still life και διαφημιστική φωτογραφία στο τρίτο έτος του τμήματος ψηφιακής φωτογραφίας.

Γιώργος Μαστροκόλιας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί το 1982 και έχει σπουδάσει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2007 με ιδιαίτερη αγάπη για τη φωτογραφία δρόμου και το πορτρέτο. Εργάζεται στον χώρο του Digital Marketing από το 2010 και πειραματίζεται με το Photoshop από την έκδοση 7 του 2002. Διδάσκει επεξεργασία της φωτογραφίας και μοντάζ τα τελευταία 2 χρόνια και είναι ομιλητής σε θέματα Web από το 2011. Στο ενεργητικό του έχει 3 ομαδικές εκθέσεις και είναι απόφοιτος του 2ετούς προγράμματος σπουδών του studio Μελενίκου.