Διδάσκουν

Τάσος Σκλαβούνος

O Tάσος Σκλαβούνος είναι φωτογράφος. Ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Studio Μελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το φωτογραφικό εργαστήρι του Studio Mελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών όπου και διδάσκει από το 2009. Ασχολείται με την διαφήμιση σε καταλόγους, still life και την καλλιτεχνική φωτογραφία, λάτρης των αναλογικών μηχανών και συγκεκριμένα του μεσαίου και του μεγάλου φορμά. Από το 2000 εκτός από την φωτογραφία ασχολείται με φωτισμούς θεάτρου, έχει φωτίσει πάνω από 150 παραστάσεις σε Ελλάδα και Eξωτερικό. Διδάσκει ανάλυση και ανάγνωση εικόνας, χρήση του φωτός, ειδικές τεχνικές (high key, low key) και καλλιτεχνική κατεύθυνση.

Μαίρη Μαραγκουδάκη

Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του Studio Μελενίκου, πρώην Studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του studio της οδού Μελενίκου όπου και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και τον σύγχρονο χορό. Όσο αφορά την φωτογραφία, διδάσκει, κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση εικόνας, κινήματα τέχνης και αφήγηση/ανάγνωση εικόνας. Έχει στο ενεργητικό της 3 ομαδικές εκθέσεις των σπουδαστών της.

Θωμάς Δασκαλάκης

Ο Θωμάς Δασκαλάκης είναι φωτορεπόρτερ, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου NDP και από το 1998 ενεργό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ). Αποφοίτησε από την ESP και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εργαστήρι φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου και του ΚΕΚ Γαία και σεμιναρια του Φωτογράφου. Από το 1995 συνεργάζεται με εφημερίδες περιοδικά και ηλεκτρονικό Τύπο, ευρείας κυκλοφορίας του Ελληνικού Τύπου και του Διεθνές τύπου ενώ παράλληλα διατηρεί συνεργασία με μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού, κρατικούς και ιδιωτικούς θεατρικούς φορείς της Ελλάδας και γνωστά ονόματα από τον χώρο της μόδας, ενώ φωτογραφίες του έχουν συμπεριληφθεί σε εκδόσεις μουσικών άλμπουμ Ελλήνων καλλιτεχνών.

Βαγγέλης Καλαμπάκας

Ο Βαγγέλης Καλαμπάκας είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και διευθυντής φωτογραφίας. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει έργα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πολυετή διδασκαλία σκηνοθεσίας και διεύθυνσης φωτογραφίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη συγγραφή διδακτικού υλικού ως επιστημονικός συνεργάτης για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τη διδασκαλία της οπτικοακουστικής γλώσσας στο πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Έχει επίσης συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία με θέμα την κινηματογραφική κατασκευή για το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και για το ψηφιακό αποθετήριο «Κάλλιπος» του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Ναταλία Κουκουτού

Η Ναταλία Κουκουτού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Η πρώτη της επαφή με την φωτογραφία ήταν μέσω των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Ρεθύμνου όπου ασχολήθηκε με την αναλογική φωτογραφία και τον σκοτεινό θάλαμο. Στην Αθήνα συνέχισε την ενασχόληση της με τη ψηφιακή φωτογραφία στο studio Μελενίκου. Παράλληλα σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πριν δυο χρόνια ξεκίνησε να διδάσκει στο τμήμα αναλογικής φωτογραφίας, τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης στο σκοτεινό θάλαμο του studio Μελενίκου. Στο ενεργητικό της έχει 4 ομαδικές εκθέσεις και αρκετές ώρες μέσα στον σκοτεινό θάλαμο, πειραματίζεται με νέες τεχνικές στην εμφάνιση αλλά και στην εκτύπωση.

Έλενα Γαλάνη

Η Έλενα Γαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Μετά από αρκετές μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς τον Βόλο, επέστρεψε στην Αθήνα για σπουδές. Ξεκίνησε με το ΤΕΙ Επισκεπτών Υγείας Αθήνας και συνέχισε με το ΙΕΚ Εφαρμογών Πληροφορικής Αγίων Αναργύρων.<br /> Είναι απόφοιτος του 3ετούς προγράμματος ψηφιακής φωτογραφίας του Studio Μελενίκου και τελείωσε το δεύτερο έτος του προγράμματος αναλογικής φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου. Την χρονιά 2016-2017 παρακολούθησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στον ΑΚΤΟ με αντικειμενο Computer Graphics & Web Design. Εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος έως τον Ιούλιο του 2016.<br /> Ασχολείται με την καλλιτεχνική και την αρχιτεκτονική και εργάζεται ως βοηθός φωτογράφου στην διαφημιστική φωτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε 4 ομαδικές εκθέσεις και φωτογραφίες της έχουν παρουσιαστεί στο περιοδικό Kaboom.

Μανώλης Βαζαίος

Ο Μανώλης Βαζαίος είναι απόφοιτος της σχολής θεάτρου το Άκη Δαβή. Από το 2009 συνεργάζεται με την καλλιτεχνική εταιρία Modus Faciendi. Σαν ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Διδάσκει στο studio Μελενίκου από τον Οκτώβριο του 2014.

Νίκος Παινέζης

Ο Νίκος Παινέζης σπούδασε λυρικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, στο Guildhall School of Music and Drama, και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ως σολίστ (βαρύτονος) έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή και με τις Opera South, Barefoot Opera (Αγγλία), Opera Piccola (Αυστρία). Συμμετείχε στην ταινία Alcina, που γυρίστηκε στη Νότια Αγγλία, υπό τη σκηνοθεσία της Nichola Bruce. Από το 2000 μέχρι το 2009 ήταν μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ. Συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό έργο «Αιώνιος Προμηθέας», όπου συμμετείχε και ως performer . Eίναι καθηγητής φωνητικής στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, καθώς και μαέστρος της χορωδίας του Ωδείου. Είναι καθηγητής φωνητικής και musical theatre στο New York Acting Studio. Ως διευθυντής χορωδίας παρουσίασε το «Δαυίδ» του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη «Missa Criolla» του Ariel Ramirez στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά, καθώς και τα έργα “Maria de Buenos Aires” (Astor Piazzola), και “Raven (Κωστής Κριτσωτάκης) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός στους ρόλους του “Duende” και “narrator” αντίστοιχα.

Γιώργος Μαστροκόλιας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί το 1982 και έχει σπουδάσει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2007 με ιδιαίτερη αγάπη για τη φωτογραφία δρόμου και το πορτρέτο. Εργάζεται στον χώρο του Digital Marketing από το 2010 και πειραματίζεται με το Photoshop από την έκδοση 7 του 2002. Διδάσκει επεξεργασία της φωτογραφίας και μοντάζ τα τελευταία 2 χρόνια και είναι ομιλητής σε θέματα Web από το 2011. Στο ενεργητικό του έχει 3 ομαδικές εκθέσεις και είναι απόφοιτος του 3ετούς προγράμματος σπουδών του studio Μελενίκου.

Γαβριήλ Κουτούλιας

Ο Γαβριήλ Κουτούλιας, είναι φωτογράφος, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1957 και εργάζεται στην Αθήνα. Διατηρεί studio διαφημιστικής φωτογραφίας τα τελευταία 28 χρόνια. Έχει ασχοληθεί με τη διαφημιστική φωτογραφία, την αρχιτεκτονική φωτογραφία, τη φωτογραφία πορτραίτου και documentary. Συνεργάζεται ως επί το πλείστον με διαφημιστικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, έχοντας προγραμματίσει εκθέσεις σε Αθήνα και Κρήτη.