beginners acting course

Beginners acting course

Το θεατρικό εργαστήρι του studio Μελενίκου απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν σε βάθος με την τέχνη του θεάτρου και που δεν έχουν την πολυτέλεια να δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή πολύ χρόνο. Τα μαθήματα είναι έξι ώρες την εβδομάδα από τις οποίες οι τέσσερις ώρες είναι το βασικό μάθημα υποκριτικής και οι άλλες δύο ώρες είναι εναλλάξ μέσα στον μήνα ένα δίωρο μάθημα: τραγουδιού, κινησιολογίας, αυτοσχεδιασμού και σωματικού θεάτρου.

 

Τα μαθήματα γίνονται στο pocket theater που είναι χώρος ειδικά διαμορφωμένος για μαθήματα και παραστάσεις. Στο τέλος Ιουνίου κάθε χρονιάς οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο «φεστιβάλ σπουδαστών του studio Μελενίκου» την παράστασή του τμήματος τους. Εκτός από την παράσταση, οι σπουδαστές του εργαστηρίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνονται από το studio Μελενίκου μέσα στη χρονιά, όπως συμμετοχή σε κινηματογραφικά γυρίσματα, performances κλπ. Ανάλογα με τις δράσεις του χώρου κάθε χρόνο.

Όλοι οι καθηγητές του εργαστηρίου είναι εν ενεργεία καλλιτέχνες, έμπειροι και ειδικευμένοι στο αντικείμενό τους. Ο κύκλος μαθημάτων όλων των τμημάτων ξεκινάει αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου με την παράσταση και το φεστιβάλ σπουδαστών.

Στο studio Μελενίκου

Δεν θέλουμε να ξέρετε, θέλουμε να ανακαλύψετε το θέατρο, με τον τρόπο που τα μικρά παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή.

Δεν σκοπεύουμε να σας διδάξουμε νόμους και κανόνες «απαράβατους και ιερούς», στείρες μεθόδους και κουραστικές θεωρίες.

Σκοπεύουμε να σας δείξουμε κατευθύνσεις που θα σας οδηγήσουν στους προσωπικούς σας δρόμους. Να πειραματιστούμε, να βουτήξουμε μέσα μας με ηρεμία, να σταθούμε ο ένας απέναντι στον άλλο και απέναντι στους θεατές με αυτοπεποίθηση και καλοπροαίρετα.

Σε ποιους απευθυνόμαστε:

Σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Σε όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν, ερασιτεχνικά.

Σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά αλλά δεν έχουν τον χρόνο και τα χρήματα που απαιτούν οι σπουδές σε μια δραματική σχολή.

Σε ανθρώπους που έχουν ήδη τελειώσει έναν κύκλο σπουδών (σχολή – εργαστήρι) και θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, και παράλληλα να συμμετέχουν σε μια θεατρική ομάδα.

 

Συνδρομή:

450Є για όλο τον κύκλο, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής ανά μήνα 50Є στους σπουδαστές.

Διδάσκουν:

Μαίρη Μαραγκουδάκη (ηθοποιός, σκηνοθέτις)

Δάφνη Αντωνιάδου (χορεύτρια, χορογράφος)

Νίκος Παινέζης (τραγουδιστής όπερας)

Μανώλης Βαζαίος (ηθοποιός)

Υπεύθυνη Μαθημάτων: Μαίρη Μαραγκουδάκη

Η πρώτη συνάντηση/γνωριμία/εγγραφή θα γίνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00 στο φουαγιέ του studio Μελενίκου όπου θα καθοριστούν οι μέρες και οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων

Διδάσκονται:

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Οργανικότητα, Εκφορά Λόγου.

Ουδέτερη μάσκα.

Θεατρική κίνηση, σχέση σώματος και χώρου.

Φωνητική, τραγούδι, σωστή χρήση αναπνοής, τοποθέτηση φωνής μέσα από το σώμα.

Θεατρικοί φωτισμοί, η σχέση του ηθοποιού με το φώς.

 

Πρόγραμμα begginers

  • 16.00 έως 18.00, εναλλαξ, Δάφνη Αντωνιάδου (κινησιολογία), Νίκος Παινέζης (φωνητική), Μανώλης Βαζαίος (αυτοσχεδιασμός), Μαίρη Μαραγκουδάκη (αυτοσχεδιασμός/ουδέτερη μάσκα)
  • 18.00 έως 22.00, Μαίρη Μαραγκουδάκη (υποκριτική)